קרן יזמות - בניית מדרגות מעוצבות, מרפסות תלויות, בריכות פיברגלס
052-520-5163

מרפסות זיזיות

בנית מרפסת זיזית – קונזולית

מזג האוויר הישראלי הנוח הופך את חוויית הבילוי באוויר הפתוח לחלק בלתי נפרד גם בעת השהות בבית, ובהיעדר גינה או חצר פרטית, מרפסת היא הפתרון האופטימלי להרחבת שטחי הבילוי והאירוח בבית, להגדלת היקף התאורה הטבעית ולניצול של למעלה מ-300 ימות שמש בשנה, הנהוגים בממוצע בישראל. בעוד שכיום קבלני בינוי מציעים דירות מגורים עם מרפסת כסטנדרט בסיסי, בעבר נהוג היה לבנות באופן צנוע יותר, ולא מעט בניינים ישנים נבנו ללא מרפסת לכל דירה. פתרונות בינוי מתקדמים עשויים לספק מענה ואפשרות להוספת מרפסת, בניהם באמצעות מרפסת זיזית.

מהי מרפסת זיזית

מרפסת זיזית היא מאפיין אדריכלי ייחודי, המבוסס על תוספת של יחידת בינוי למבנה קיים, תוך ניצול הקונסטרוקציה הקיימת ליצירת תמיכה, מה שמאפשר הוספה של מרחב חיצוני מעוצב- מרפסת זיזית תלויה. מרפסות זיזיות כיום מוכרות בתחום הבינוי כפתרון אופטימלי, יציב ונגיש ליישום, הנותן מענה למגוון צרכים ולתוספות אפשריות, למבני מגורים ומסחר כאחד.

הקמה ובנייה של מרפסת זיזית מתבצעת באמצעות תכנון אדריכלי והנדסי מוקפד, לאחר קבלת היתר ובהתאמה מלאה לקונסטרוקציה, באמצעות שילוב של קורות פלדה ליצירת מערך תמיכה, ובחיפוי חיצוני של לוחות זכוכית משוריינת, היוצרים יחד עיצוב מודרני ומלוטש.

האם מרפסת זיזית בטוחה?

מרפסת זיזית היא סוג של מרפסת תלויה, המוקמת בהליך תכנון קפדני ותחת סטנדרטים מחמירים במיוחד. מרפסות אלו נועדו לספק הגדלה של שטח הדירה באמצעות הוספת מרפסת חיצונית למבנה תוך התאמה מלאה למאפייני המבנה והקונסטרוקציה, לשימוש העתידי הצפוי במרפסת ולתנאי מזג האוויר המשתנים. תכנון והקמה של מרפסות זיזית מחייב את העמדת הבטיחות בראש סדר העדיפויות, הקפדה על בניה בהתאם לתקן, להיתר, לנתוני המדידה ולתכנית ההנדסית, תחת תקנות בטיחות מחמירות שנועדו להבטיח יציבות. הוספת מרפסת זיזית המתבצעת תחת כל הללו, תעניק מרפסת תלויה מרשימה, בטוחה ועמידה.

פרויקטים אחרונים

+ 0
שנות ניסיון
0
פרויקטים הושלמו
% 0
לקוחות מרוצים

מתעניינים במרפסת?

צרו איתנו קשר!

חייגו: 052-520-5163

או השאירו פרטים ונחזור בהקדם:

תקנות בניית מרפסות קונזוליות

מרפסות זיזיות, המכונות גם מרפסות קונזוליות, נבנות תחת תקנות בניה מחמירות, שקודמות להעדפות והאלמנטים הנוגעים להעדפות האישיות של בעלי הנכס, או לשיקול הקבלן המבצע.
תקנות אלו מתמקדות בהיבטים שונים של בנייה, כולל חומרים, מגבלות גובה ומשקל, ויכולת נשיאת עומס.

היתר בניה מטעם הוועדה המקומית לתכנון ובניה ובהסתמך על תב"ע עירונית.

גובה מעל 2.5 מטרים מעל פני הקרקע

גבולות המרפסת לא יצרו חריגה מקווי הבניין (קיימות חריגות לתקנה זו המאפשרות זליגה בת עד 10% על תנאי הותרת מרחק מגבול הבניין הצדי).

מרפסות בשטח 12-14 מטרים מרובעים.

הקפדה על מגבלות גובה ומשקל בהתאמה לתכנון הנדסי ולשמירה על שלמות המבנית.

עבודות הבינוי ניתנות לביצוע וליישום על ידי אדריכלים וקבלנים רשומים ובעלי רישיון בלבד.

ישנן רשויות מקומיות בהן וועדת התכנון והבנייה העירונית מחמירה ותדרוש הוספת מרפסות דמה לדירות אחרות בבניין, הוספת מרפסות דמה בסמוך למרפסת המבוקשת, ו/או בפאה הרלוונטית במבנה, בהתאם לדרישות הוועדה. במרבית הערים והמבנים ניתן להוסיף מרפסת יחידה לדירה, ללא התניית תוספות מבנה בדירות שכנות.

מה ההבדל בין בניית מרפסת בטון לבין בניית מרפסת קונזולית

ההבדלים הקיימים בין מרפסת בטון למרפסת קונזולית, נובעים מן ייחודיות המבנית של כל מרפסת. מרפסות קונזוליות הן מרפסות תלויות אשר אינן נשענות על בסיס של עמודים, ודורשות תמיכה וחיזוק מהקונסטרוקציה הקיימת, לצורך נשיאה ולחלוקת המשקל שלהן. מרפסות אלו נבנות תוך שימוש בקורות פלדה מחוזקים אשר מבטיח יכולת התמודדות עם עומס מוגבר.

לעומת זאת, מרפסות בטון, בין אם הוקמו במעמד הבנייה ובין אם כתוספת משלימה לאחר מכן, יזכו לתמיכה באמצעות הצבת עמודי בטון על הקרקע, במרחק הרצוי ובהתאם לגודל המרפסת, ויזכו לתמיכה מבנית שמאפשרת הצבה של מרפסות גדולות יותר, תכנון שונה של חלוקת עומסים ושימוש באבן ובבטון כחומרי הבנייה העיקריים לשלד המרפסת.

האם ניתן לבנות מרפסת זיזית בכל גודל?

אלמנט התמיכה המבנית ותקנות הבניה המחמירות אינם מאפשרים בניית מרפסת זיזית בכל גודל, וגודל המרפסות נקבע בהתאם להיתרי הבניה, ולתכנית אדריכלית והנדסית שמביאים בחשבון את המאפיינים המבניים והאפשרויות הקיימות, להקמת מרפסת זיזית תלויה, בטוחה ועומדת בדרישות החוק. לרוב מרפסת זיזית לא תעלה על 12 מ"ר.

מהן היתרונות של מרפסת זיזית?

מרפסת זיזית מציעה יתרונות רבים המשפרים את הנוחות, הבטיחות ואיכות החיים.
בין היתרונות של הוספת מרפסת זיזית:

  • הגדלת שטח הבית והמרחב
  • הוספת תאורה טבעית והתייעלות אנרגטית בבית
  • תוספת בניה בתהליך קצר ונגיש ליישום
  • עלויות מופחתות ביחס למרפסת בנויה
  • שדרוג חיצוני של המבנה והתחדשות עירונית

 

מהו טווח המחירים לבניית מרפסת זיזית?

מחיר הוספת מרפסת זיזית מושפע ממספר גורמים ואלמנטים, בניהם: גודל המרפסת, סטנדרט הבנייה, החומרים המשמשים לבניה ולגימורים, כמות המרפסות הנבנות במבנה תחת הפרויקט, מורכבות העיצוב, מגבלות נגישות ועוד. גם עבודה מיומנת, התקנה מדויקת ועמידה בתהליכי הבנייה משפיעים על המחיר הסופי, ומהווים גורמים שלא מומלץ להתפשר עליהם. שילוב טכנולוגיות מתקדמות או אלמנטים עיצוביים ייחודיים עשוי לייקר אף הוא את העלות הכוללת של הפרויקט.
חשוב להתייעץ עם גורמים מקצועיים, לערוך סקר מקיף הבוחן עלויות לצד תמורה, ולקבל הצעות מחיר והערכות מדויקות.

חברת קרן יזמות היא חברה קבלנית מקצועית מובילה בישראל, המציגה התמחות בתכנון ובניית מרפסות מסוגים שונים, לרבות מרפסות זיזית. קרן יזמות מביאה ניסיון רב שנים בתעשיית הפיתוח ופתרונות הבינוי, ותיק עבודות מרשים הכולל פרויקטים ייחודיים ומורכבים שתוכננו ויושמו על ידי צוותי העבודה והבינוי של החברה, בפריסה ארצית. חשוב להתייעץ עם גורמים מקצועיים, לערוך סקר מקיף הבוחן עלויות לצד תמורה, ולקבל הצעות מחיר והערכות מדויקות.

מידע ושירותים נוספים שלנו